Sajtburgerleves
- 15-20 dkg darált marhahús
- 20 dkg reszelt cheddar sajt
- 1-2 db paradicsom
- 1/2 fej hagyma felapritva
- 1/4 fej jégsaláta
- 4-5 dl húsleves alaplé
- 2 ek liszt
- 2 ek vaj
- olaj
- só
- bors
- elkészítés
- Kevés olajon elkezdjük pirítani a felkockázott hagymát, pár perc múlva hozzárakjuk a darált marhahúst, megborsozzuk, készre sütjük.
- Egy másik edényben a vajon megpirítjuk a lisztet, világos rántást készítünk, meleg húsleves alaplével higítjuk. Rátesszük a reszelt sajtot, megolvasztjuk, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a maradék húslevest. Simára keverjük.
- A sajtleveshez keverjük a darált húsos-hagymás mixet, összeforraljuk, majd hozzákeverjük a felkockázott paradicsomot és jégsalátát, tetejére uborkakarikákat teszünk, tálaljuk.
- Kínáljunk mellé kisütött bacont, hamburger zsemlét, bátrabbaknak szalmaburgonyát.

Rakott hús
- 50-60 dkg pulyka- vagy csirkemellfilé
- 20 dkg bacon
- liszt
- 2 tojás
- reszelt sajt
- só, őrölt bors ízlés szerint
- aszalt szilva
- elkészítés
- Őzgerinc formát kibélelünk a bacon szeletekkel keresztben.
- A húst megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk.
- A hússzeleteket lisztbe, tojásba, reszelt sajtba forgatjuk.
- Rétegesen beletesszük a szalonna szeletekre, amíg el nem fogy a hús.
- A sorok közé lehet aszalt szilvát is tenni (most én nem tettem).
- A végén a bacont ráhajtjuk a húsok tetejére.
- Előmelegített sütőben letakarva kb. 1 órán át sütjük, majdlevéve a fóliát kicsit pirítjuk.
- Hidegen szabad a formából kiönteni és szeletelni.
sütési hőfok: 180°Csütési mód: alul-felül sütés

kekszes-diós csokiszalámi
- 25 dkg háztartási keksz apró darabokra törve
- 10 dkg dió apróra vágva vagy mazsola (TIPP: lehet részben, vagy egészben zselés cukor is, nagyon finom bele! :)
- 12 dkg margarin
- 1 dl tej
- 12 dkg cukor
- 3 ek kakaópor
- 3 ek darált keksz
- 2 ek rum (elhagyható)
- elkészítés
- A margarint, tejet, cukrot, kakaóport, darált kekszet, rumot egy tálba tesszük és folyamatos keverés mellett felolvasztjuk, majd addig forraljuk, míg be nem sűrűsödik (2-3 perc).
- Ezután a keksz és dió keverékére öntjük, majd alaposan átkeverjük.
- Folpackkal kibélelt őzgerincformában nyomkodjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeletelve tálaljuk.

Borsós-gombás csirkemell
· 500 g csirkemell
· 100 g csiperkegomba·
150 g zöldborsó (mirelit)
majorannás sült csirke fűszer
· 1 ek olívaolaj
1. A csirkét kockázzuk fel, és fűszerezzük be.
2. A gombát vágjuk félbe, és szeleteljük fel.
3. Serpenyőben az olajon pirítsuk meg a húst. Adjuk hozzá a gombát és a borsót. Ha szükséges, öntsünk alá pici vizet, és főzzük készre.
story: Isteni zöldséges csirkemell. Nagyon könnyű elkészíteni, és nagyon nehéz abbahagyni az evést, mert isteni finom. Lehet rizzsel vagy burgonyapürével is tálalni.
ajánlat mennyiség, fehérje, zsír, szénhidrát, energ.
Csirkemellfilé: 500 g 123,5 g 5 g 2,5 g 549 kcal Csiperkegomba 100 g 5,9 g 0,2 g 3,3 g 38,6 kca . Zöldborsó br (zsenge/fagy.)150 g 8,55 g 0,6 g 18 g 115,5 kcal Olívaolaj 15 g 0 g 15 g 0 g 135 kcal . Össz.: 765 g 137,95 g 20,8 g 23,8 g 838,1 kcal

Oldal: különleges és hétköznapi ételek receptjei
napisztori.hu :D - © 2008 - 2025 - csucs-sztorik.hupont.hu
A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.
ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat