napisztori.hu :D

miden ami csak érdekelhet : sztárok, sztorik, fúrcsaságok ;)

Sajtburgerleves

  • 15-20 dkg darált marhahús
  • 20 dkg reszelt cheddar sajt
  • 1-2 db paradicsom
  • 1/2 fej hagyma felapritva
  • 1/4 fej jégsaláta
  • 4-5 dl húsleves alaplé
  • 2 ek liszt
  • 2 ek vaj
  • olaj
  • bors
  • elkészítés
    1. Kevés olajon elkezdjük pirítani a felkockázott hagymát, pár perc múlva hozzárakjuk a darált marhahúst, megborsozzuk, készre sütjük.
    2. Egy másik edényben a vajon megpirítjuk a lisztet, világos rántást készítünk, meleg húsleves alaplével higítjuk. Rátesszük a reszelt sajtot, megolvasztjuk, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a maradék húslevest. Simára keverjük.
    3. A sajtleveshez keverjük a darált húsos-hagymás mixet, összeforraljuk, majd hozzákeverjük a felkockázott paradicsomot és jégsalátát, tetejére uborkakarikákat teszünk, tálaljuk.
    4. Kínáljunk mellé kisütött bacont, hamburger zsemlét, bátrabbaknak szalmaburgonyát.



Rakott hús

  • 50-60 dkg pulyka- vagy csirkemellfilé
  • 20 dkg bacon
  • liszt
  • 2 tojás
  • reszelt sajt
  • só, őrölt bors ízlés szerint
  • aszalt szilva
  • elkészítés
    1. Őzgerinc formát kibélelünk a bacon szeletekkel keresztben.
    2. A húst megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk.
    3. A hússzeleteket lisztbe, tojásba, reszelt sajtba forgatjuk.
    4. Rétegesen beletesszük a szalonna szeletekre, amíg el nem fogy a hús.
    5. A sorok közé lehet aszalt szilvát is tenni (most én nem tettem).
    6. A végén a bacont ráhajtjuk a húsok tetejére.
    7. Előmelegített sütőben letakarva kb. 1 órán át sütjük, majdlevéve a fóliát kicsit pirítjuk.
    8. Hidegen szabad a formából kiönteni és szeletelni.
    sütési hőfok: 180°Csütési mód: alul-felül sütés



kekszes-diós csokiszalámi

  • 25 dkg háztartási keksz apró darabokra törve
  • 10 dkg dió apróra vágva vagy mazsola (TIPP: lehet részben, vagy egészben zselés cukor is, nagyon finom bele! :)
  • 12 dkg margarin
  • 1 dl tej
  • 12 dkg cukor
  • 3 ek kakaópor
  • 3 ek darált keksz
  • 2 ek rum (elhagyható)
  • elkészítés
    1. A margarint, tejet, cukrot, kakaóport, darált kekszet, rumot egy tálba tesszük és folyamatos keverés mellett felolvasztjuk, majd addig forraljuk, míg be nem sűrűsödik (2-3 perc).
    2. Ezután a keksz és dió keverékére öntjük, majd alaposan átkeverjük. 
    3. Folpackkal kibélelt őzgerincformában nyomkodjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeletelve tálaljuk.


Borsós-gombás csirkemell


· 500 g csirkemell

· 100 g csiperkegomba·

150 g zöldborsó (mirelit)

majorannás sült csirke fűszer

· 1 ek olívaolaj


1. A csirkét kockázzuk fel, és fűszerezzük be.

2. A gombát vágjuk félbe, és szeleteljük fel.

3. Serpenyőben az olajon pirítsuk meg a húst. Adjuk hozzá a gombát és a borsót. Ha szükséges, öntsünk alá pici vizet, és főzzük készre. 

story: Isteni zöldséges csirkemell. Nagyon könnyű elkészíteni, és nagyon nehéz abbahagyni az evést, mert isteni finom. Lehet rizzsel vagy burgonyapürével is tálalni.

ajánlat mennyiség, fehérje, zsír, szénhidrát, energ.

Csirkemellfilé: 500 g 123,5 g 5 g 2,5 g 549 kcal Csiperkegomba 100 g 5,9 g 0,2 g 3,3 g 38,6 kca . Zöldborsó br (zsenge/fagy.)150 g 8,55 g 0,6 g 18 g 115,5 kcal Olívaolaj 15 g 0 g 15 g 0 g 135 kcal . Össz.: 765 g 137,95 g 20,8 g 23,8 g 838,1 kcal




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 10
Heti: 17
Havi: 40
Össz.: 9 754

Látogatottság növelés
Oldal: különleges és hétköznapi ételek receptjei
napisztori.hu :D - © 2008 - 2024 - csucs-sztorik.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »